Google Analytics in WordPress zonder plugin

25 oktober 2016

Google Analytics in Wordpress zonder plugin

Google Analytics in WordPress zonder plugin?

Dit is geen enkel probleem. In onze serie zonder plugin proberen we plugins in WordPress te vermijden, daar waar mogelijk. Google Analytics is erg makkelijk zonder plugin te gebruiken. Weet je niet precies waar deze staat? Lees hier hoe je deze aan je Google code komt.

Voor nu gaan we er van uit dat je je code bij de hand hebt.

Optie 1: FTP

Als je ervaring hebt met FTP programma’s is dit de beste manier. Heb je dit niet? Dan is optie 2 ook een goede mogelijkheid.

1. Je gaat via je FTP client naar je thema:  {webroot}/wp-content/themes/{themanaam}
  2. Open footer.php
  3. plak voor </body> Je code (inclusief  ‘<script>’ en ‘</script>’)
  4. Upload footer.php weer naar je webroot

Optie 2: In WordPress

1. Login in de WordPress admin
  2. Ga naar de ingebouwde bestanden editor onder Weergave
    Ga gaan de bestanden editor om je Google Analytics code toe te voegen
  3. Rechts zie je namen van bestanden staan. Zoek naar Themavoettekst of footer.php
    Google Analytics code in de footer plakken
  4. Plak hier de de Google Analytics code tussen <?php wp_footer(); ?> en </body>
    Google Analytics code in de footer plakken

Waar staat de Google Analytics code?

Je  code staat in je Analytics account. Om deze te vinden heeft Google hier een handig stappenplannetje voor je gemaakt