Reacties uitschakelen in WordPress zonder plugin

27 oktober 2016

reacties uitschakelen in WordPress zonder plugin

Als je geen blog op je WordPress site hebt wil je misschien wel de reacties uitschakelen. Ook als je dit niet in je thema hebt zitten kan het soms mogelijk zijn voor spambots om toch reacties te posten. Om dit te voorkomen kun je de volgende code in je functions.php zetten:

// Disable support for comments and trackbacks in post types
function df_disable_comments_post_types_support() {
	$post_types = get_post_types();
	foreach ($post_types as $post_type) {
		if(post_type_supports($post_type, 'comments')) {
			remove_post_type_support($post_type, 'comments');
			remove_post_type_support($post_type, 'trackbacks');
		}
	}
}
add_action('admin_init', 'df_disable_comments_post_types_support');

// Close comments on the front-end
function df_disable_comments_status() {
	return false;
}
add_filter('comments_open', 'df_disable_comments_status', 20, 2);
add_filter('pings_open', 'df_disable_comments_status', 20, 2);

// Hide existing comments
function df_disable_comments_hide_existing_comments($comments) {
	$comments = array();
	return $comments;
}
add_filter('comments_array', 'df_disable_comments_hide_existing_comments', 10, 2);

// Remove comments page in menu
function df_disable_comments_admin_menu() {
	remove_menu_page('edit-comments.php');
}
add_action('admin_menu', 'df_disable_comments_admin_menu');

// Redirect any user trying to access comments page
function df_disable_comments_admin_menu_redirect() {
	global $pagenow;
	if ($pagenow === 'edit-comments.php') {
		wp_redirect(admin_url()); exit;
	}
}
add_action('admin_init', 'df_disable_comments_admin_menu_redirect');

// Remove comments metabox from dashboard
function df_disable_comments_dashboard() {
	remove_meta_box('dashboard_recent_comments', 'dashboard', 'normal');
}
add_action('admin_init', 'df_disable_comments_dashboard');

// Remove comments links from admin bar
function df_disable_comments_admin_bar() {
	if (is_admin_bar_showing()) {
		remove_action('admin_bar_menu', 'wp_admin_bar_comments_menu', 60);
	}
}
add_action('init', 'df_disable_comments_admin_bar');
Wietske Smid

Wietske Smid

Ik ben al ruim 15 jaar actief in online marketing en e-commerce. Deze kennis deel ik graag met andere mkb'ers, o.a. via dit blog of via trainingen. Met mijn bedrijf Thordar maak ik prachtige websites, webshops en online oplossingen.