Home » Kennisbank » Zonder Plugin » Favicon en app iconen

Favicon en app iconen

Favicon en app iconen zonder plugin in wordpress

Een favicon is dat leuke icoontje in je browsertab, en is van oudsher slechts 16×16 px groot. Sinds de komst van tablets en retina schermen slaat dat formaat nergens meer op, en heb je ook scherpere iconen nodig.

Favicon maken

Ook hoeft de favicon niet per se meer het speciale .ico formaat te hebben. Online vind je handige tools om al deze iconen te genereren. Ik gebruik de Favicon and app icon generator. Deze werkt heel simpel.

1. Maak je eigen icoon. Ik adviseer als doorschijnende ping en niet te klein, bijv. 100×100 px. Hij moet natuurlijk wel vierkant zijn 🙂
  2. Ga naar de generator en upload je bestand.
  3. Je krijgt een map vol iconen in allerlei formaten terug, inclusief de standaard favicon.ico, die je moet downloaden.
  4. Upload alles via ftp naar de root van je website.
  5. Verder krijg je een rij code die je in de head van je website moet plakken. Dit zijn metadata die je onder de andere metadata in de head kunt plakken.
    <link rel="apple-touch-icon" sizes="72x72" href="/apple-icon-72x72.png">