Home » Kennisbank » Wat is? » Wat is een landingspagina?

Wat is een landingspagina?

succes met een landingspagina

De kans is groot dat iemand je wel eens heeft aangeraden om een landingspagina (of meer) te maken op je website. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Wat is een landingspagina

Dit is een pagina op je website waar je bezoekers wilt terecht laten komen als ze een specifieke zoekopdracht hebben gedaan of op een (campagne) link hebben geklikt. Deze pagina is helemaal ingericht voor één specifiek doel. Dit kan zijn:

  • Verzamelen van e-mailadressen
  • Verkoop van een product of dienst
  • Aanmelden event
  • etc.

Belangrijk is natuurlijk dat er wel een conversie is. Dan heeft zo’n pagina ook echt waarde en kun je de investering ook aantoonbaar terugverdienen.

Hoe pak je dat aan?

Om dit te bereiken maken we gebruik van best practices uit de markt maar natuurlijk ook van onze eigen ervaring. Want er is geen absolute waarheid! Je zult altijd moeten kijken wat bij jou en jouw publiek past. En nog belangrijker: De boodschap moet aansluiten bij de fase waar in je bezoeker zich bevind. Oftewel: De juiste content op het juiste moment aan de juiste persoon.

Wij werken vanuit het inbound marketing principe om content op het juiste moment te brengen. Je kunt met één van ons vrijblijven kijken wat jouw bedrijf zou kunnen doen om meer uit je campagnes en website te halen.

Ik wil meer doen met content

 

Freebee: Als je ook maar iets aan online marketing en / of adverteren doet (op social media, adwords, e-mail, etc) dan kan een landingspagina direct wat opleveren! Een goede landingspagina is een must voor je adwords of social campagnes.